Marketing is een cruciaal onderdeel van jouw onderneming. Sommige bedrijven hebben er hele afdelingen voor gemaakt. Maar wat is marketing eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor jouw onderneming? Marketing is eigenlijk heel simpel, het houdt zich namelijk bezig met het overbrengen van de waarde van een bepaald product of merk. Vervolgens is het doel om zo veel mogelijk mensen dit product of dienst te laten kopen. Je kunt een marketingstrategie ontwikkelen waarin je bepaald of jij je wilt richten op het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf en een goed imago (denk aan goede doelen steunen). Of je kunt aanzetten tot een concrete actie om zo meer omzet te krijgen (denk aan een aanbieding in de supermarkt).

Waarom is marketing zo belangrijk?

Elk bedrijf doet tegenwoordig aan marketing, je kunt er niet meer onderuit. Maar waarom doet iedereen dit dan? Het is voornamelijk belangrijk om te bedenken dat in bijna elke branche sprake is van concurrentie. En een bedrijf wilt natuurlijk altijd zijn of haar concurrenten voor blijven. Dus gaan ze acties bedenken of reclame maken over hoe geweldig hun bedrijf is. Op deze manier krijgen mensen wat te weten over het bedrijf en zullen ze altijd wat informatie erover opslaan. Dus als ze later dan een product nodig hebben, denken ze weer aan dat ene bedrijf waar ze een reclame van zagen in dat leuke tijdschrift van hun.

Hoe doe je dat?

Er zijn natuurlijk veel manieren van marketing, maar wij van Dami Marketing focussen ons vooral op online marketing. Wij kunnen websites bouwen en deze vervolgens erg hoog in Google positioneren. Zo ziet een klant dus bij het intypen van een product jouw naam als eerst staan bij de resultaten. Dat is natuurlijk super handig. Kijk op onze website voor de mogelijkheden.

Laat een reactie achter