WordPress is een open source CMS, dit houdt in dat iedereen aanpassingen en nieuwe dingen mag toevoegen aan de site. Het maakt WordPress dan ook een echte community website. Op elk moment zijn er wel honderden mensen tegelijk bezig met het maken en het vernieuwen van plug ins. Op deze manier blijft de website zo modern als het maar kan en blijven er altijd nieuwe updates uitkomen. En dit allemaal voor niks, ondanks dat WordPress de ontwikkelaar niks betaald verdienen ze toch wel aan de plug ins. Sommige plug ins zijn namelijk betaald, en andere zijn gratis.

Maar welke plug-ins gebruik ik?

Omdat het een open source website is, betekent dit natuurlijk dat echt iedereen erop kan werken, dus ook hackers. Hackers kunnen een geïnfecteerde plug in maken, of via een niet goed beveiligde plug in je website binnen dringen. Hier valt vanuit WordPress niet veel aan te doen, behalve het regelmatig updaten van de sites en de geïnfecteerde plug ins verwijderen. Maar hoe weet je dan welke plug in veilig is en welke dat niet is? Wij van Dami Marketing hebben redelijke ervaring op dit gebied en raden aan dat je altijd op een paar punten let; zo kun je kijken hoe vaak de plug in gedownload en in gebruik is (veel gebruikte plug ins zijn waarschijnlijk wel veilig), je kunt het ook even op google zoeken (vaak staat er over een onveilige plug in wel wat op het internet).

Iemand anders inschakelen

Wat je ook kunt doen, zonder dat u risico loopt, is een professional inschakelen. Bij Dami Marketing ben je verzekerd van het feit dat er een professional aan de slag gaat met jouw website. Een expert weet natuurlijk welk geïnfecteerde en onveilige plug ins er zijn, en kan voor jou een website bouwen met enkel veilige plug ins die goed in elkaar overlopen en aansluiten.

Laat een reactie achter