Als u een site nodig heeft, dan kunt u een website laten maken of u kunt deze zelf in elkaar zetten. In principe hoeft u geen webmaster te zijn om zelf een website te maken, want er worden online voldoende programma’s aangeboden waarmee u dat kunt doen. Vaak is dat nog gratis ook en heeft u keuze uit duizenden templates en andere design mogelijkheden. U kunt op die manier dus voor bijzonder weinig geld een werkende website in elkaar zetten. Toch zijn er goede redenen te bedenken waarom een website laten maken door een specialist een beter idee is.

Een website laten maken is veel gemakkelijker

Heeft u zelf geen verstand van het maken van een website, dan zal u flink wat tijd kwijt zijn om het programma dat er gebruikt wordt onder de knie te krijgen. Ook al wordt het u zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, u moet altijd aan het programma wennen. Pas als u deze volledig onder de knie hebt maakt u de best mogelijke website. Totdat u deze website heeft zal er dus tijd en moeite nodig zijn om zover te komen. Zou u een website laten maken, dan kan deze binnen een week al klaar zijn. U krijgt er een gebruikersvriendelijk programma bij waarmee u zelf het onderhoud doet, of u kunt dat ook uitbesteden. Kiest u ervoor een website te laten maken, dan gaat u veel sneller en gemakkelijker van start.

SEO is ook belangrijk

De websites die u maakt bij online programma’s zijn zoekmachine vriendelijk. Dat betekent echter niet dat u direct gevonden wordt door Google. De teksten die u plaatst, de links die u uitkiest en de afbeeldingen die u gebruikt zijn allemaal net zo belangrijk voor SEO als de techniek achter de website. Daarom is het belangrijk dat u goede teksten schrijft en hierin de juiste zoekwoorden verwerkt, dat u links toevoegt en hopelijk ook krijgt en dat u er zorg voor draagt dat al uw on page SEO-taken zijn afgevinkt. Zou u een website laten maken door een webdesigner met SEO ervaring, dan is dat gedeelte direct piekfijn in orde. En als u op de eerste pagina terecht komt van de zoekmachines, dan weet u dat u aanzienlijk meer bezoekers zal krijgen.

Een unieke website laten maken die te onderscheiden is

Als laatste reden waarom het beter is om een website te laten maken is omdat u dan een unieke website krijgt die ontworpen is door iemand die daar verstand van heeft. U kunt dan een unieke en in het oog springende website laten maken waarmee u de concurrentie ver achter laat. Door de laatste technieken te gebruiken, door te weten wat er op het internet speelt en door talrijke voorbeelden van andere websites bekeken te hebben, heeft een webdesigner de tools in huis om uw website echt bijzonder te maken. Bezoekers willen blijven hangen en willen verder kijken naar wat u te bieden hebt. Met (gratis) online software is er een kans dat u een goede, maar gemiddelde website bouwt. En dat is in deze concurrerende wereld simpelweg niet genoeg meer.

iMedia Bureau zorgt voor online succes door perfecte websites, conversiegerichte marketing & campagnes die tot resultaat leiden.

Laat een reactie achter