BingBot krijgt een nieuwe naam, net als GoogleBot – ben je er klaar voor? Bing heeft vandaag aangekondigd dat het “de overgang naar een nieuwe user-agent voor bingbot zal starten” terwijl het de altijd groene BingBot blijft uitrollen . Evergreen BingBot, de versie van BingBot die in staat is om het web te crawlen als een moderne browser, is momenteel in gebruik, maar zal worden gebruikt om “alle sites te dekken” in de “komende maanden”. Daarmee zal Bing een nieuwe beginnen te gebruiken user agent om over te brengen welke versie van BingBot uw website crawlt. 

Nieuwe user agent. Bing gebruikt een user-agent die identificeert welke specifieke versie van Microsoft Edge uw site crawlt. Hier is het formaat voor zowel desktop als mobiel: 

Desktop – Mozilla / 5.0 AppleWebKit / 537.36 (KHTML, zoals Gecko; compatibel; bingbot / 2.0; + http: 

//www.bing.com/bingbot.htm) Chrome / WXYZ Safari / 537.36 Edg / WXYZ 

Mobile – Mozilla / 5.0 (Linux; Android 6.0.1; Nexus 5X Build / MMB29P) AppleWebKit / 537.36 

(KHTML, zoals Gecko) Chrome / WXYZ Mobile Safari / 537.36 Edg / WXYZ (compatibel; bingbot / 2.0; + http: // www.bing.com/bingbot.htm) 

“WXYZ” wordt vervangen door de nieuwste Microsoft Edge-versie die Bing gebruikt, bijvoorbeeld. 

“80.0.345.0″. 

Oude gebruikersagent. Hier zijn de huidige en oude user-agents voor BingBot: 

Mozilla / 5.0 (compatibel; bingbot / 2.0; + http: //www.bing.com/bingbot.htm) 

Mozilla / 5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 7_0 zoals Mac OS X) AppleWebKit / 537.51.1 (KHTML, zoals 

Gecko) Versie / 7.0 Mobile / 11A465 Safari / 9537.53 (compatibel; bingbot / 2.0; + http: //www.bing .com / bingbot.htm) 

Mozilla / 5.0 (Windows Phone 8.1; ARM; Trident / 7.0; Touch; rv: 11.0; IEMobile / 11.0; NOKIA; Lumia 530) zoals Gecko (compatibel; bingbot / 2.0; + http: //www.bing.com/bingbot htm) 

Moeten we ons zorgen maken? De meeste sites hoeven zich geen zorgen te maken. Microsoft zei: “Voor de meeste websites hoeft u zich geen zorgen te maken, want we zullen de sites zorgvuldig testen om dynamisch goed te maken voordat we ze overschakelen naar Microsoft Edge en onze nieuwe user-agent.” Maar als u user-agents in uw scripts hebt gecodeerd, u moet die scripts herzien om ervoor te zorgen dat BingBot uw site kan blijven crawlen. 

Hoe testen? Bing zei dat je het kunt testen door de nieuwe Microsoft Edge- browser te installeren “om te controleren of je site er goed uitziet.” Bing zei “als dit het geval is, zul je geen last hebben van de wijziging.” “Je kunt je site ook registreren op  Bing Webmaster Tools   om inzicht te krijgen in uw site, een melding te krijgen als we problemen detecteren en om uw site te onderzoeken met onze aankomende tools op basis van onze nieuwe rendering-engine, “voegde Bing toe. 

Google ook. Google migreert deze maand ook naar de nieuwe GoogleBot . Google test momenteel de nieuwe user-agents, dus u kunt ze mogelijk in uw logbestanden bekijken. Ik geloof niet dat het al volledig is uitgerold voor Google. 

Waarom we schelen.  Zowel BingBot als GoogleBot krijgen nieuwe user-agents, en dat is opwindend. Maar het kan van invloed zijn op uw site als u detectiemethoden voor user-agents voor BingBot en / of GoogleBot had. Zorg ervoor dat u uw site test om te zien of deze de nieuwe user-agent ondersteunt. De meeste sites hoeven zich hier waarschijnlijk geen zorgen over te maken, maar je hebt een geavanceerde botdetectie gedaan, je moet misschien stappen ondernemen om die scripts bij te werken. 

Laat een reactie achter